söndag 21 februari 2010

Varför man tänker som man gör...

Min mamma var här med min styvpappa idag för en fika och jag visade dem bloggen för första gången.
Mamma tyckte det vore en bra idé att jag skriver om hur vi tänker när vi tar alla beslut.

Först ut, ringarna.


När vi valde ringarna var mitt krav: Inget guld!
Vi valde vitguld. Mamma tipsade oss om att om man har en rundad insida i ringarna så får man inte märken efter ringarna. Så ringar med rundad insida skulle det bli.

Vi kollade på Hallbergs Guld i Galleria Leo. Där fick vi väldigt bra service och hittade ett par ringar som vi tyckte om. Vi ville båda ha varsin slät ring. När vi tittade kom vi också fram till att vi inte ville ha en så rundad ring. Vi hittade en som inte var särskilt rundad men inte heller helt rak. För oss kändes det omodernt med väldigt rundad och samtidigt tyckte vi att vi som har knubbiga fingrar får bara knubbigare fingrar av sådana.

Vi kollade på Guldfynd som ligger på utsidan av Galleria Leo.
Där var det proppfullt med folk, en kö som gick supersegt och EN tjej som arbetade i butiken som inte kunde någonting. Flera av kampanjvarorna för den veckan fanns inte ens i butik.
Vi ville titta och prova och det fanns det definitivt inte tid för. Eller jo efter 30min blev det vår tur men då hade vi tröttnat för länge sen och var jättevarma i våra vinterkläder och hon stod bara och sneglade mot kassan medan hon "hjälpte" oss (hon kunde ju inget) så vi sa tack och hej väldigt fort.

Vi var sedan på Bröllopsmässan på Livgrenadjärmässen (mer om det kommer snart) där vi fick hjälp av personalen från Wissings guld som ligger i det lilla gula huset vid Systemet.
De var väldigt hjälpsamma och vi fick prova i lugn och ro trots att det var fullt med folk. Vi fick en broschyr med "våra" ringar markerade och med priser nedskrivna (priserna varierar från dag till dag pga guldpriset).

Senare upptäckte Robert att det skulle bli mycket billigare om vi beställde via nätet. I förväg hade han bestämt att han ville fria och att han ville göra det som en överraskning. Det slutade med att han beställde dem via Vigselbutiken.
De är från Schalins kollektion Glaciär och av modellen 210-4.
"Förlovningsringar i 18 k vitguld.
Bredd: 4 mm
Höjd: 1,4 mm
Vikt damring: 4,3 g
Vikt herring: 4,9 g"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar