torsdag 28 juli 2011

Klädkoder

Jag har fått en fråga gällande klädkoder till bröllop och finare tillställningar.

Lättast är att kolla på ex. Bröllopstorget.se, där finns det mesta MEN man bör också ha i åtanke att många regler är förlegade.

En sak som är säker är i alla fall att i kyrkan ska man ha knälång klänning/kjol eller längre. Byxor kan man givetvis också ha men allt annat är opassande.

Mörk kostym, som den aktuella frågan gällde, tror jag innebär långklänning för kvinnan.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Från wikipedia om mörk kostym: Kvinnor bär knälång dräkt, klänning eller kjol. Kvinnans klädsel skall ej vara axelbar och kjollängden skall inte vara golvlång.
  Magdalena Ribbing om mörk kostym: Hon: Fin kvällsklänning av siden, sammet eller annat utpräglat aftonfint tyg. En elegant byxdress, eller kvällskjol med jacka eller överdel i samma finhetsgrad går lika bra. Om du väljer klänning bör den inte vara baraxlad eller golvlång.

  /Malin

  SvaraRadera
 2. När man skriver "mörk kostym" till bröllop och bruden har lång klänning blir det lite dubbla budskap. Viktigast är dock att man är "sedesamt" klädd och inte kortkorta klänningar vilket är väldigt opassande enligt min åsikt. Det är brudparet man ska respektera som inbjuden gäst inte sina egna åsikter eller klädkoder.

  SvaraRadera